Erediensten

LET OP..... DE DIENSTEN ZIJN AFGELAST
Zondag 15 Maart 2020, 08:00 - 17:00
Hits : 174

Waarde leden van de Ontmoetingskerk, 

De gezamenlijke kerkenraden van GKV, NGK en CGK te Dronten hebben besloten om de kerkdiensten, zowel de ochtend- als de middagdienst, voor komende zondag, 15 maart 2020, af te gelasten. De adviezen van de overheid in verband met het Coronavirus zijn van dien aard dat de vier kerkenraden zich genoodzaakt voelen deze adviezen op te volgen.

Op maandag, 16 maart 2020, komen de kerkenraden opnieuw bij elkaar om te bespreken of er mogelijkheden zijn om de komende zondagen toch vormen van gemeentelijk leven te organiseren waarin ruimte is voor de verkondiging van het Evangelie, gebed en ontmoeting met inachtneming van de overheidsadviezen van dat moment.

De kerkenraden roepen u op de nood, die het Coronavirus met zich meebrengt, aan de Heer op te dragen en Hem te vragen dat het gemeentelijke leven en de verkondiging van het Evangelie, ondanks het Coronavirus, voortgang mag blijven hebben.

Tot zover het gezamenlijke 4GK besluit. Voor onze eigen gemeente betekent dit dat de bevestiging van Peter van der Heijden als diaken wordt uitgesteld. Ook het afscheid van Marry Meermans als wijkteamlid wordt uitgesteld. Peter zal wel alvast met de diakenen en het kerkenraadswerk mee gaan draaien en dat geldt ook voor de twee nieuwe wijkteamleden die komende zondag zouden worden voorgesteld: Corina Berends en Jennie Keijzer.

Verder weten we dat ds.Oosterbroek komende zaterdag zijn beslissing over het uitgebrachte beroep zal laten weten. Uiteraard zullen wij op zoek gaan naar een goede manier om dit aan u te laten weten.

CGK Dronten is roepende kerk voor de vergadering van de classis Zwolle op 18 maart met daarin het examen van kandidaat Droger, die het beroep naar CGK Genemuiden heeft aangenomen. Zoals het nu lijkt gaat deze vergadering in de Ontmoetingskerk door maar het moderamen van de classis heeft dit nog in beraad en de familie van kandidaat Droger en de gemeente van Genemuiden wordt afgeraden in grote getale te komen. Ook u als gemeente moeten we afraden de vergadering als toehoorder bij te wonen.

De kerkenraad roept u op komende zondag via de TV of via internet op zoek te gaan naar een geschikte kerkdienst. Hetzij in gezinsverband, hetzij als kleine groepjes samen met elkaar in een huiskamer de zondag te eren. De nood van de tijden mag voor ons ook reden zijn voor inkeer en gebed. De Here zegene ons en zij ons en de hele samenleving genadig. Laten we bidden voor de zieken en zij die de roeping hebben hen te verplegen.

Dit bericht gaat op meerdere manieren via digitale media naar u uit, maar mocht u iemand in uw nabijheid kennen die dit bericht mogelijk gemist heeft, schroom dan niet deze adressen te bellen. Om alle ongemakken voor te zijn zal er zondagochtend een afvaardiging van de kerkenraad bij de kerk aanwezig zijn om argeloze kerkgangers op te vangen.

Namens de kerkenraad, scriba Dirk de Groot

Image
De Ketting 20, Dronten 0321-318084 Zie contact